Ratuj Głuszca
brak-podgladu-600

Podkręcanie kart graficznych bez Furmarka byłoby trudne – żaden program tak szybko i prosto nie rozgrzewa kart niemalże do czerwoności, w mig ujawniając wszelkie problemy ze stabilnością.

Tysiące kart graficznych na świecie zakrzyknęłyby pewnie z przerażenia, gdyby dowiedziały się o aktualizacji najpopularniejszego programu do obciążania i testowania kart graficznych, Furmarka. Ten wyciskający ostatnie soki z najnowszych GPU program w wersji 1.8.0 doczekał się następujących nowości, zmian i poprawek w kodzie:

  • Nowe: Teraz wszystkie opcje programu są dostępne w trybach testowania: Xtreme Burning, post fx (FX), oraz displacement mapping (DM).
  • Nowe: Dodano nowy efekt displacement mappingu do renderowanie futra.
  • Nowe: Tłumaczenie interfejsu programu jest realizowane przez plik XML znajdujący się w katalogu lokalizacji.
  • Nowe: Dodano skróty klawiaturowe: P włącza/wyłącza renderowanie post fx, T włącza/wyłącza renderowanie wykresu temperatury.
  • Nowe: Temperatura GPU jest teraz eksportowana do formatów XML i CSV.
  • Nowe: Możliwość wysłania swojego wyniku na Tweetera.
  • Zmiana: Renderowanie futra zostało poprawione tak, by w jeszcze większym stopniu obciążać kartę graficzną i jeszcze bardziej nagrzewało rdzeń karty.
  • Zmiana: Poprawiona czytelność wykresutemperatury.
  • Zmiana: Dodana nowa wersja ZoomGPU w celu detekcji najnowszych kart graficznych.
  • Zmiana: Nowe, fajniejsze tło programu.

 FurMark 1.8.0 01 Nowy Furmark w wersji 1.8.0

 

By pobrać najnowszego Furmarka, wejdźcie na tą stronę. I pamiętajcie: należy go używać ostrożnie, potrafi nagrzać kartę do temperatury o 20 stopni Celsjusza wyższej niż najbardziej wymagające gry. Słabe chłodzenie karty od razu wyjdzie na jaw.

 

Źródło: Furmark

Komentarzy: 2 w artykule: ”Nowy Furmark w wersji 1.8.0”

  1. CSGO pisze:

    CSGO…

    Wow, beautiful website. Thnx …..

  2. COUNTERSTRIKE pisze:

    COUNTERSTRIKE…

    How goes it, cool web page you possess there…

Wypowiedz się

Musiszsię zalogować aby dodać komentarz.