Ratuj Głuszca
brak-podgladu-600
foto:

Rośnie świadomość ekologiczna, coraz więcej ludzi zwraca uwagę na dbałość o środowisko. Produkty „naturalne, „organiczne są coraz bardziej popularne, można nawet powiedzieć, że są w modzie. Również rządy wielu państw wspierają... czytaj więcej >>

brak-podgladu-600
foto:

W piśmie Proceedings of the National Academies of Science (PNAS) ukaże się artykuł, którego autorzy ostrzegają, iż realizacja planów dotyczących produkcji biopaliw zagraża lasom Amazonii. Wiele argumentów przeciwko biopaliwom spowodowało,... czytaj więcej >>

brak-podgladu-600
foto:

Spożywanie mleka sojowego, natto (sfermentowanej soi), soi gotowanej czy tofu zmniejsza ryzyko wystąpienia przewlekłej obturacyjnej choroby płuc (POChP). POChP charakteryzuje się ograniczeniem przepływu powietrza w drogach oddechowych.... czytaj więcej >>